kenalidiri

AHMADHANIFABDHALIM

penganggur/pelajar
GRAVITI SITUASI - bangun pagi, bila body mula beraksi, selagi kaki terpacak atas bumi, setiap gerak geri harus dinterpretasi, membawa suka atau duka, membuah tawa atau hiba, menatijah sorga atau neraka. Hidup akan terus ku pandu walau dilanda pilu, walau dihambat sayu, walau diamok syahdu, walau ditebak peluru, walau dilontar batu.
1 4 3
notakaki



**************************************************
************* dalam pembikinan ! *************
**************************************************

bal akhiratu khairun wa abqa
7.3.11

SABTU lepas, ada Jogathon di sekolah. Versi open, untuk sekolah rendah pun ada, sekolah menengah pun ada, ibu bapa pun ada. Dan keseluruhan ayah hanif, Encik Abd Halim Azmi menang kategori ibu bapa, no.1 dan kalau campur sekali dengan budak-budak sekolah menengah, nombor 3 (omaigod, malu je korang.hehe).

Hanif? Tak masuk la, tukang ronda aje. Plus cameraman. Nanti bila dah dapat gambar, Hanif taruk sini. Okay?

Oh dan petang tu, Hanif dan keluarga pergi visit abang sulong, Ahmad Hafiz, di Cherating, dekat Pusat Penetasan Penyu sebelah Club Med. Dia join fakuliti lain punya program ke macam mana entah.

Umi Hanif bawa la sikit satar, bahulu dan apa-apa entah lagi untuk abang(tak faham kenapa orang luar tganu bila dtg sini memang suka la makan satar, otak-otak, keropok lekor dll). Tapi kat sana sekali das aje dah habes. Tak tahu pula ramai member abang tu. Lagipun suka punya fasal kut.

Oh kebetulan petang tu ada aktiviti pelepasan penyu jama'ie. Dan lagi kebetulan bila ada seekor anak penyu lebih. Hanif pun terus grab the chance, ambil la penyu tu.

Kitorang macam main lumba la. Penyu mana yang paling cepat masuk air. Tapi ramai je main tipu kut, main angkat penyu diorang. Hahaa. First time eh main dengan anak penyu.Oh, dan nama penyu tu, Hanif bagi DOPPASA FEARSOME! Doppasa tu khas untuk student kat Alamin, Fearsome pula family name bagi kucing (versi asrama banin 2011). Nak tahu details kenapa? Tanya la diorang. =D

Doppasa yang kana ke kiri, cuba teka?

Penyu abang hensem kat sebelah tersangkut. Doppasa ambil peluang nak lintas.
 Belakang tu Doppasa. Depan, penyu Apis.

Dah masuk air tapi Doppasa(bawah) kena pukul ke darat semula. Ombak ombak..

 Sikit lagiiiii... Chayo!

Ni lah budak2 fakuliti Chemical Engeneering kalau tak silap, geng2 penyu =P
5:47:00 PM

Contact

fb icon photo icon1.pngtwitter icon photo icon2.png photo icon3.png


Blogger

Home Yasmin Bulan