kenalidiri

AHMADHANIFABDHALIM

penganggur/pelajar
GRAVITI SITUASI - bangun pagi, bila body mula beraksi, selagi kaki terpacak atas bumi, setiap gerak geri harus dinterpretasi, membawa suka atau duka, membuah tawa atau hiba, menatijah sorga atau neraka. Hidup akan terus ku pandu walau dilanda pilu, walau dihambat sayu, walau diamok syahdu, walau ditebak peluru, walau dilontar batu.
1 4 3
notakaki



**************************************************
************* dalam pembikinan ! *************
**************************************************

bal akhiratu khairun wa abqa
8.5.10

08 MEI 2010

Dua hari yang sibuk.. Busy.. Siapa sangka cuti 2hari lebih memenatkan berbanding hari persekolahan biasa. Bezanya, malam adalah waktu percuma. Tanpa kelas tanpa segalanya. Syukur kepada TUHAN, minggu ini adalah minggu off kelas... Opsss.. Hujung minggu, bukan minggu..

Jom mulakan kembara cerita.. Khamis malam JUMAAT.. Alhamdulillah, malam yang dingin. Dingin yang menusuk-nusuk. Namun kedinginan itu tidak menghalang rembesan peluh kami, geng2 kawad form 5 (khalwad khakhi kalau sebutan nif).. Kami berusaha keras, bertenaga, dengan jayanya melengkapkan dan menyempurnakan gerak kawad kaki kami. Eh, kan dah mantap? Takdelah, sepatah haram pun tak. Baru je rancang hari rabu, tu pun syukur dapat ilham.. err, karamah.. bukan..bukan.. ilham... Apa yang kami persembahkan keesokannya, adalah hasil usaha latihan yang penuh main-main dan rancangan yang tak berapa betul dan sempurna secara last minute.. Tengok kan, hasilnya.. Sekadarnya. Dengan suara yang pecah(malu saya dibuatnya).. Malam tu bermalam di rumah akram....


curi yea izzat

Esoknya ihtifal. Buka la blog izzat untuk citer panjang. Nif cuma dapat 2award. Akademik dan diniyyah. Dua-dua no2. Teruk. Last year dapat lima =P  Balik tengahari, badan dah penat. Tak boleh tahan. Kena juga tidur. Tapi tak sempat, kena siap2 pegi solat jumaat. Dan la lena kejap sebelum khutbah. Syukur. Sempat la dengar khutbah dari pegawai agama Marang. Pasal zina. Dan petangnya selepas lunch di rumah nenek, bergegas ke sekolah.. Ada meeting. Tapi malam abi belikan AnW.... Best....

 curi lagi..ampun!!

Sabtu, bangun lewat. ishhhhh.. Pagi keluar ke library. Then pergi jalan2.. Tengok dance compt. Astaga, ini remaja zaman lo nie... Hari nie penat sebab jalan banyak sangat tempat. Pergi, balik, pergi dan balik. Malam nie nyaris terlentok. Fuhhh, kena terus segar.. Ada penutup untuk ditutupkan..?? hehe =P

*im going to DQ after spm..i dah decide..hafiz baru 'U'..anda??

.Tanggungjawab Melebihi Masa yang Ada.
BETOI KA?
10:46:00 PM

Contact

fb icon photo icon1.pngtwitter icon photo icon2.png photo icon3.png


Blogger

Home Yasmin Bulan